preloader__image

Selma Memišević, Menadžerica Odjela finansija i računovodstva

Selma Memišević je menadžerica odjela finansija i računovodstva Fondacije tuzlanske zajednice i zadužena je za finansijsko upravljanje nekoliko projekata Fondacije. Selma je u Fondaciji od 2014. godine od kada radi na različitim projektima i fundraisingu, a od 2017. godine je bila zadužena za program finansijske podrške, a kao neko ko operativno rukovodi kompletnim programom malih grantova usko sarađuje sa svim organizacijama i neformalnim grupama koje su aplikanti na javne pozive Fondacije. Pripravnički rad na poslovima ekonomiste je odradila u Službi za stambene poslove Grada Tuzla.

Selma je aktivna članica zajednice još od studentskih dana, kada je učestvovala u brojnim volonterskim i filantropskim aktivnostima, kao i u radu Unije studenata i Senata Univerziteta u Tuzli.

Kao nekadašnja vrlo uspješna košarkašica, vjeruje da su red, rad i disciplina recept za uspješnost i u privatnom i u profesionalnom životu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista, a trenutno je u fazi izrade magistarskog rada na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, smjer računovodstvo i revizija.