preloader__image

„Dobrovoljni Fond Mensur i Jasmina Alić“ osnovali su Mensur i Jasmina Alić i Fondacija tuzlanske zajednice s ciljem da se u naredne tri godine za društveno korisne projekte i inicijative u zajednicama izdvoji 90 hiljada KM.

Osnivanjem fonda supružnici Alić žele svoje finansijske i druge resurse, putem ovog Fonda, udružiti sa naporima aktivista i građana iz zajednice, koji svojim volonterskim radom i drugim resursima doprinose razvoju društva i lokalne zajednice u kojoj žive.

Fond ima za cilj da promoviše pozitivne vrijednosti u lokalnoj zajednici u kojima građani djeluju solidarno i koji zajednički ulažu napore da se poštuju demokratske vrijednosti, kultura dijaloga, različitosti i prava svih. Sredstva iz fonda će se dodjeljivati u iznosu od 1.000 KM do 5.000 KM za projekte usmjerene na očuvanje okoliša, očuvanje zdravlja i zdravog okruženja, te za kulturne i umjetničke aktivnosti i manifestacije na području Tuzle.

Javni poziv

Fondacija tuzlanske zajednice zajedno sa osnivačima Fonda pod nazivom „Dobrovoljni Fond Mensur i Jasmina Alić“ raspisuje javni poziv za podršku projektima koji će doprinijeti poboljšanju uslova življenja, podstaći na volonterizam i animirati građane  da se aktivno uključe u razvoj lokalne zajednice. Sredstva iz ovog Fonda će biti usmjerena na podršku građanskim inicijativama, neprofitnim udruženjima i institucijama koje djeluju na područja Grada Tuzla. 

O FONDU MENSUR I JASMINA ALIĆ

Fond su osnovali Mensur i Jasmina Alić u julu 2023. godine, pri Fondaciji tuzlanske zajednice, sa željom da se unaprijede uslovi življenja u mjesnim zajednicama i naseljima u Gradu Tuzla.   

Putem ovog fonda Mensur i Jasmina Alić, poduzetnici i filantropi iz Tuzle, vlasnici Mesne industrije Menprom doo Tuzla, žele podržati napore udruženja i aktivnih građana koji svojim volonterskim radom i drugim resursima doprinose razvoju društva i lokalnoj zajednici u kojoj žive.   

CILJEVI FONDA

Osnovni cilj Fonda je unapređenje i razvoj aktivnih zajednica na području Grada Tuzla, kroz sufinansiranje projekata i inicijativa aktivnih građanskih grupa i udruženja građana za rješavanje zajedničkih problema, uz maksimalno korištenje svih raspoloživih lokalnih resursa i promociju suradnje između javnog, civilnog i poslovnog sektora.  

Raspoloživa sredstva u Fondu 

Ukupna finansijska vrijednost izdvojena za podršku projektima u ovom javnom pozivu iznosi 28.500 KM.

Cijeli tekst poziva možete pročitati OVDJE. 

Ko može aplicirati

  • nezavisne organizacije i udruženja sa područja Grada Tuzle,
  • nezavisne javne institucije sa područja Grada Tuzle (biblioteke, obdaništa, škole, formalno registrovane mjesne zajednice, itd.),
  • neformalne grupe građana od najmanje tri punoljetna člana sa područja Grada Tuzla.

Rok za prijavu

Poziv je ZATVOREN.

ARHIVA ODLUKA