preloader__image

Zahvaljujući aktivistima MZ Kiseljak zablistala

Mjesna zajednica Kiseljak, nadomak Tuzle, ponovo je zasjala starim sjajem. Barem djelomično. I to zahvaljujući vrijednim aktivistima lokalnih udruženja i nevladinih organizacija koji su potpomognuti Fondacijom tuzlanske zajednice i gradskim komunalnim službama dva dana čistili ovu mjesnu zajednicu. Dvodnevna akcija čišćenja je realizovana u srijedu i četvrtak, 26. i 27. aprila 2017. godine. 

Obzirom da je april poznat kao mjesec čišćenja, Savjet mjesne zajednice Kiseljak pokrenuo je ovu akciju u partnerstvu sa organizacijama koje djeluju na području MZ Kiseljak, a to su Fondacija tuzlanske zajednice, UR „Euro Rom“, UŽR „Bolja budućnost“, Udruženje „Zemlja djece u Bosni i Hercegovini“, „Artsinteza“, „Sa e Roma“, Evanđeoska cvrkva, te uz tehničku pomoć Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla. Najbolje od svega je, ističu organizatori, što su u ovim akcijama učestvovali i brojni lokalni aktivisti koji su u lijepoj atmosferi i dobrom društvu unapređivali živote svojih sugrađana. Na akciji je bilo i oko 50 mladih volontera.

Osim čišćenja zelenih površina, aktivisti su uz pomoć JKP „Komunlac“ Tuzla očistili i dio obale jezera Modrac.

Fondacija tuzlanske zajednice je dala doprinos akciji kroz uređenje okoliša u MZ Kiseljak, te kroz podršku svim aktivistima (oprema za čišćenje, osvježenje za volontere, kante za smeće i sl.). MZ Kiseljak je jedna od ciljanih zajednica u čiji razvoj ulaže Fondacija u okviru Programa za razvoj zajednice, a ovo je ujedno bio i rođendanski poklon za 28. april kada ovdašnje stanovništvo slavi Dan mjesne zajednice Kiseljak.