preloader__image

Vitalni znaci uživo na RTV TK utorkom od 18:00 sati

Novo izdanje emisije posvećene prezentaciji rezultata metodologije „Vitalni znaci“ obrađivat će temu mladih. Šta je to što mlade motiviše da se angažuju u svojoj zajednici; kako održati kontinuirano učešće mladih u procesima donošenja odluka; koliko mladima znači podrška; kakva ona mora biti i od koga dolaziti – samo su neka od pitanja kojih ćemo se dotaknuti ovog utorka tačno u 18:00 sati, uživo u programu RTV TK.

„Ključni segment našeg istraživanja i ispitivanja na terenu, u pet zajednica u kojima su nas zanimali vitalni znaci, bili su i mladi – populacija koja ne predstavlja samo budućnost, nego uveliko učestvuje i doprinosi sadašnjosti koju svi živimo. Upravo zbog važnosti praćenja i analiziranja potreba ove skupine našeg društva, treće izdanje emisije „Vitalni znaci“ smo posvetili njima.“ – istakla je Melika Mulaosmanović, koordinatorica projekta „Vitalni znaci“ Fondacije tuzlanske zajednice.

Podsjetimo, vitalni znaci su pored ostalih uključili brojne lokalne eksperte iz svih oblasti koje su istraživali, a čiji su rezultati dali realnu sliku o kvaliteti života u Tuzlanskom kantonu. Barem u četiri opštine i Gradu Tuzli, budući da je istraživanje ovoga puta provedeno i u Lukavcu, Kalesiji, Živinicama i Srebreniku. 

Treća od pet televizijskih emisija koju producira RTV TK se ovog utorka bavi mladima koji će pored ostalih i učestvovati u prilozima koje smo za vas pripremili u proteklom periodu. Emisija je na rasporedu 20. decembra 2016. godine tačno u 18:00 sati.

Gosti su Emir Bašić, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice i Mirza Ćatibušić, koordinator programa za mlade FTZ-a. U emisiji će govoriti i Asja Dizdarević, predsjednica tuzlanske Organizacije za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ kao i njihovi volonteri; Nerma Kantić, koordinatorica Omladinske banke Srebrenik; Dženet Džebo, koordinatorica Omladinske banke Kalesija i Miralem Bulić, koordinator Omladinske banke Živinice. 

Ovoga puta, za sve gledatelje pripremamo i premijerno emitovanje kratkog promotivnog filma posvećenog kampanji omladinskih banaka FTZ-a „Budi junak svoje zajednice“. U šestominutnom filmu vidjet ćete brojne junake iz svijeta mladih aktivista, naših lokalnih uprava, kompanija i biznisa, ali i iz komšiluka. Film će vam pokazati kako je uistinu lako postati junak. Junak svoje zajednice!

O narednim emisijama ćemo vas blagovremeno informisati. Gledajmo se. Vaša Fondacija..