preloader__image

Upriličena svečana dodjela finansijskih sredstava idejama mladih kroz kampanju ''Budi junak svoje zajednice''

Sinoć je u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli upriličena svečana dodjela finansijskih sredstava predstavnicima omladinskih organizacija čiji projekti su ocijenjeni kao najbolji od strane Odbora Omladinskih banaka.

Nakon "Potrage za blagom" u kojoj su predstavnici omladinskih organizacija svoje poduzetničke ideje predstavili i društveno odgovornim biznisima upriličen je finalni događaj u kojem su biznisi odlučili dati podršku onim projektima koji su ih najviše dojmili.

Udruženim sredstvima Fondacije tuzlanske zajednice, društveno odgovornih biznisa i pojedinaca koji su podržali kampanju, iz Fonda za mlade dodijeljena je podrška sljedećim idejama mladih:

 

Redni 
broj
           Aplikant          Projekat Odobreni iznos u KM
1. Udruženje građana Bosansko selo Podizanje zasada kornišona 3527,00
2. Tuzlanski otvoreni centar Osnažimo tuzlanski otvoreni centar 2 2635,00
3. Udruženje ''akustikUm'' KultuRevolucija 3800,00
4. Odred izviđača ''Krin'' Tuzla Kamp za sve 4000,00
5. Udruženje studenata Fakulteta elektrotehnike u Tuzli LUSFET-Laboratorija studenata Fakulteta elektrotehnike u Tuzli 4000,00
6. Neformalna grupa mladih iz Tuzle Klub ''Krav maga'' 3509,00
7. UA Indigo IT Centar za mlade 3680,00
8. KUD ''Modrački mornari'' Manufaktura BiH 3210,00
9. PREC Živinice Agroturizam i aktivizam 3497,00

 

Ispred Fondacije tuzlanske zajednice prisutnima se obratio Emir Bašić, menadžer za razvoj programa filantropije. 

''Svjesni činjenice da nas napuštaju mladi ljudi, osobe koje su najveći resurs ove države, već četvrtu godinu provodimo kampanju u kojoj stavljamo akcenat upravo na njih. Na mlade. Zbog toga smo osmislili kampanju koja daje podršku i motivaciju mladima koji su ovdje, koji imaju potencijalč, ideje i želju da ostanu.''-kaže Bašić

Prisutnima se obratila i direktorica Fondacije tuzlanske zajednice Jasna Jašarević koja je dodala da svako od nas ima odgovornost stvarati ambijent u kojima mladi žele ostati. Jašarević je istakla da je za ovu kampanju jako bitno da su uključene i društveno odgovone kompanije. 

''Samo zajednički, udruženim snagama civilnog, javnog i biznis sektora možemo stvarati promjene. Fondacija je uvijek nastojala biti most izmežu ova tri sektora, a naročito po pitanju mladih jer su oni naša najvažnija ciljna skupina.''-kaže Jašarević.

 

Koliko je ova kampanja značajna za mlade ljude istakao je i Nevres Hadžić, direktor regije Tuzla Sberbank kompanije. 

'' Nije važno samo biti uspješna osoba. Jednako je važno biti odgovoran prema okruženju u kojem si uspješan. Moram reći da nam je zadovoljstvo  što smo već četvrtu godinu dio kampanje koja podstiče mlade ljude na uspjeh i vjerujem da ćemo i nastaviti tim putem. Pozvao bih i sve ostale kompanije da podrže ideje mladih jer samo tako možemo praviti značajnije iskorake.''-ističe Hadžić.

Sinošnjim događajem završena je kampanja ''Budi junak/junakinja svoje zajednice'' koju je podržalo 18 kompanija i više od 100 pojedinaca.

 

Tim Fondacije tuzlanske zajednice želi uspješnu realizaciju projekata podržanim aplikantima!


 

U nastavku pogledajte galeriju fotografija sa dodjele sredstava.