preloader__image

Regionalni direktor Mott fondacije posjetio FTZ

Danas je u okviru studijske posjete Bosni i Hercegovini, regionalni direktor za srednju i istočnu Evropu američke Charles Stewart Mott fondacije gospodin J. Walter Veirs posjetio Fondaciju tuzlanske zajednice, ali i neke od programa i projekata koje Fondacija realizuje u zajednicama Tuzlanskog kantona.

U pratnji menadžera za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice Emira Bašića, gospodin Veirs je između ostalog posjetio Lokalnu grupu za razvoj Šerići – Priluk gdje se upoznao sa radom i djelovanjem lokalnih aktivista koji kroz Mrežu aktivnih zajednica FTZ-a unaprjeđuju život u ovom dijelu TK.

Pored toga, Walter Veirs je posjetio Organizaciju za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ Tuzla koja je nastala zahvaljujući uspješno implementiranom projektu „Djeca u akciji“ FTZ-a, a koja danas predstavlja respektabilnu organizaciju u radu sa djecom i mladima. Bio je i u Trening kući za mlade „Labirint“, što mu je izazvalo posebno oduševljenje kada su u pitanju konkretna ulaganja u kvalitetnije uslove života mladih u našim zajednicama.

Pred sami kraj svog boravka u Tuzli posjetio je i Otvoreni „Agora“ centar te se upoznao sa radom istoimenog udruženja građana koje već dugi niz godina postoji i aktivno djeluje u Simin Hanu.

Walter je po završetku posjete izrazio zadovoljstvo i podršku  Fondacijinom strateškom opredjeljenju za kontinuirano podržavanje razvoja civilnog društva na ovim prostorima. Inače, Charles Stewart Mott Foundation je dobrotvorna organizacija osnovana 1926. godine u državi Michigan u Sjedinjenim američkim državama. Riječ je o fondaciji koja kroz svoje programe podržava organizacije civilnog društva širom SAD-a, ali i Evrope.