preloader__image

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta "Naša zajednica je naša odgovornost" koji se implementira u okviru programa "Snaga lokalnog", a uz uz podršku USAID-a (Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH) organizira besplatan trening na temu "Projektni menadžment - pisanje i razvoj projektnog prijedloga". 

Ovom prilikom pozivamo zainteresovane građane i predstavnike organizacija civilnog društva kao i predstavnike i predstavnice javnih ustanova sa područja Tuzlanskog kantona, koji žele unaprijediti svoja znanja iz oblasti projektnog planiranja, da se prijave na trening.  

Cilj treninga jeste pružiti učesnicima osnovna znanja o projektnom planiranju, procesu izrade projektnog prijedloga, načinu formulisanja projektne ideje, projektnim elementima, realizaciji, praćenju i vrednovanju rezultata projekta.   

Trening je namijenjen svim zainteresovanim pojedincima, aktivistima, volonterima, članovima i uposlenicima organizacija civilnog društva, ali i drugim subjektima koji nemaju iskustva u projektnom planiranju, izradi i pisanju projektnih prijedloga. 

Učesnici koji prođu edukaciju imat će priliku da iskoriste i direktnu savjetodavnu podršku mentora u slučaju da imaju potrebu za izradom i kreiranjem projektnog prijedloga.  

Trening u trajanju od 3 dana realizovat će se u periodu od 7. do 9. februara 2024. godine u terminu od 09:00h do 16:00h.  

Fondacija tuzlanske zajednice pokriva troškove organizacije treninga, hrane i osvježenja kao i troškove prevoza za učesnike. Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa.  

Trening će biti realizovan u Tuzli, a odabrani kandidati bit će naknadno informisani o tačnoj lokaciji i agendi.  

Krajnji rok za prijavu je 28. Januar, 2024. godine!  

Svoje učešće možete prijaviti na linku - https://forms.office.com/e/ZQwcXy5Y8x 

U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi treninga, možete nas kontaktirati putem maila: dario@fondacijatz.org ili na telefon: +387 61 206 935.