preloader__image

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta "Naša zajednica je naša odgovornost" koji se implementira u okviru programa "Snaga lokalnog", a uz podršku USAID-a (Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH) organizira besplatan trening na temu "Organiziranje zajednice".

Ovom prilikom pozivamo predstavnike i predstavnice savjeta/vijeća mjesnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona, kao i zainteresovane građane i građanke, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva koji žele unaprijediti svoja znanja iz oblasti organiziranja zajednica i sprovođenja modela organizovanja da se prijave na trening. 

Trening je namijenjen za pojedince sa prostora Tuzlanskog kantona koji žele već postojeći aktivizam i volonterizam usmjeriti na pravi način, odnosno naučiti i primijeniti različite metode organiziranja zajednice u cilju postizanja boljih uvjeta življenja u svojim lokalnim zajednicama. Trening prati model koji je Fondacija tuzlanske zajednice razvila i koji danas uspješno primjenjuje Mreža aktivnih zajednica, a koji je zasnovan na dugogodišnjem iskustvu u radu na mikro nivou. Modeli i metodi koji će biti objašnjeni na treningu objašnjeni su u priručniku "Abeceda organiziranja" u izdanju Fondacije tuzlanske zajednice i do sada su pokazali izuzetne rezultate, što potvrđuje ispravnost teorije i njenu praktičnu primjenjivost.

Učesnici treninga će imati priliku steći znanja i vještine, te se upoznati sa različitim pristupima u procesu organiziranja zajednice koje mogu primijeniti u svojim četvrtima, zajednicama i naseljima.

Trening u trajanju od 2 dana realizovati će se u periodu od 17. do 18. februara 2024. godine u terminu od 09:00h do 16:00h.

Fondacija tuzlanske zajednice pokriva troškove organizacije treninga, hrane i osvježenja kao i troškove prevoza za učesnike. Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa.

Trening će biti realizovan u Tuzli, a odabrani kandidati bit će naknadno informisani o tačnoj lokaciji i agendi.

Krajnji rok za prijavu je 08. februar 2024. godine!

Za učešće na treningu potrebno je ispuniti prijavu na linku https://forms.office.com/e/VBGuZeVhby

U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi sa treningom možete nas kontaktirati putem maila: dario@fondacijatz.org ili na telefon: +387 61 206 935.

 

Ova aktivnost realizuje se zahvaljujući velikodušnoj podršci Američkog naroda kroz program "Snaga lokalnog" Američke agencije za međunarodni  razvoj u BiH (USAID). Sadržaj je odgovornost Fondacije tuzlanske zajednice i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD-a.