preloader__image

„Potraga za blagom“ uspješna i u Srebreniku

11. novembar 2015. godine – Plava sala Doma kulture u Srebreniku ugostila je junake i predstavnike odgovornih kompanija ovoga grada na još jednoj u nizu završnica „Potrage za blagom“ koju Fondacija tuzlanske zajednice organizuje u okviru kampanje „Budi junak svoje zajednice“ u pet gradova u kojima djeluju Omladinske banke.

Ukupno pet grupa mladih, čiji projekti su prošli selekciju odbora Omladinske banke Srebrenik, izborili su se za svoje „dukate“ od strane biznisa i individualnih donatora. Ta sredstva udružena sa vrijednosnim čekovima Fondacije su, zapravo, sve ono što je predhodilo implementaciji njihovih ideja. 

Naše junake podržali su: Fahir Zukić - Butro, Auto škola „Uspon“, Termoplast doo i Auto škola „Signal“ jer vjeruju da njihovi projekti mijenjaju Srebrenik i našu zajednicu na bolje. Nakon cjelodnevnih prezentacija ideja mladih na vrlo zanimljiv način, donatori su na finalnom događaju odlučili kome i u kojoj vrijednosti dati svoju podršku.
Formalne i neformalne grupe aktivista koje su uspješno privele potragu za blagom u Srebreniku su: Neformalna grupa „Folklorna sekcija Seona“ sa podrškom u iznosu od 1.3000 KM (projekat: „Tradicija se obnavlja, kolo će se ponovo zaigrati u Seoni“), Neformalna grupa građana „Za bolje sutra“, sa podrškom u iznosu od 1.320 KM (projekat: „Više cvijeća, manje smeća „), Udruženje mladih „Ljiljan“ Lisovići, sa podrškom u iznosu od 1.440,00 KM (projekat: „Izgradnja dječije igraonice“), Vijeće učenika MSŠ Srebrenik sa podrškom u iznosu od 1.320 KM (projekat: „Čitanjem u bolje sutra“), Neformalna grupa građana „Bolje sutra“ sa podrškom u iznosu od 1.420 KM (projekat: „Igrom do zdravlja“).

Fondacija tuzlanske zajednice sa ponosom prati sve naše aktiviste i vjeruje da će zajednica koju svojim aktivizmom unapređuju mladi biti upsješan primjer i drugim sredinama. Promociju pozitivnih vrijednosti nastavljamo u Živinicama, a potom i Tuzli.