preloader__image

Postanimo zajedno junaci naše zajednice!

Treća po redu kampanja za mlade „Budi junak svoje zajednice“ započinje sa prvom u nizu „Potraga za blagom“ u kojoj se omladinske grupe iz Tuzle, Lukavca, Kalesije, Srebrenika i Živinica nadmeću za podršku biznisa prezentiranjem svojih ideja od čega im ovisi krajnji iznos novčanih sredstava za njihovu realizaciju.

Za ukupno 15 projekata Fondacija je zajedno sa društveno odgovornim kompanijama, individualnim donatorima i opštinskim vlastima obezbijedila više od 30.000 KM, a koliko će svaki projekat osvojiti novca ostaje neizvjesno do okončanja „Potraga za bolagom“.

Naime, kroz kampanju će se povezati mladi, biznisi iz lokalnih zajednica koji vjeruju u uspješnost njihovih projekata, lokalne vlasti i Fondacija kao njihov nezaobilazan partner na tom putu. Najbolje projekte mladih koje su odabrali njihovi vršnjaci u svakom od pet gradova Tuzlanskog kantona na putu do realizacije očekuje prezentacija kod čelnih ljudi donatora kampanje Sberbanke, kao i sponzora BH Telecoma, AG Partnera, Cosmos Commerca, Fragmat izolirke, Off-Seta, Damfis Špeda, ZH Zole, Amox Treyda, A3 Prometa, Lafat Komerca, Lovic & co., restorana Mama Mia i Auto škola „Signal“ i „Uspon“.

Budući junaci će u „Potrage za blagom“ ići u periodu od 22. do 29. juna 2016. godine, a na završnim večernjim događajima u svakom gradu moguće je pratiti svoje favorite i po završetku događaja saznati koliko novca su osvojili.

Sve „Potraga za blagom“ realizovaće se u 17 sati prema slijedećem rasporedu: Lukavac 22.6., Kalesija 23.6., Živinice 24.6., Srebrenik 27.6. i Tuzla 28.6., a sa prvom „Potragom za blagom“ zvanično starta i kampanja „Budi junak svoje zajednice“ koja će se završiti 5. decembra na Međunarodni dan volontera kada će se prezentovati najbolji junaci naših loklanih zajednica.

Pozivamo građane i medije da prate mlade na putu uspjeha njihovih ideja i budi im dodatan elan baš kao što to čini Fondacija tuzlanske zajednice kroz svoj program podrške mladima u okviru Omladinske banke od 2004. godine gdje se konstantno radi na stvaranju boljih uslova življenja za mlade i jačanju njihovih kapaciteta.