preloader__image

Posadimo drvo za Angelinu!

Angelina Hodžić – osoba koja nas je prerano napustila, a čije su težnje ka unapređenju zajednice bile utkane u brojne projekte koje je Fondacija tuzlanske zajednice realizovala, motivisala je ljude dobre volje širom svijeta da joj se zahvale na ekološki svojstven način. Tako se rodila ideja „Drvo za Angelinu“ kojom smo planirali da posadimo 160 sadnica stabala uz pomoć donacija građana. U kratkom je roku premašen prvobitan plan zahvaljujući velikom odazivu svih onih koji su poznavali Angelinu, ali i cijenili plemenitost akcije. Uspjeli smo sakupiti donacije za kupovinu 205 sadnica, a našu ideju podržalo je i JP „Šume TK“ dd Kladanj doniravši nam još 100 mladih stabala.

Svih 305 sadnica distribuiraće se i saditi u mjesnim zajednicama pet opština Tuzlanskog kantona (Tuzla, Živinice, Srebrenik, Kalesija i Lukavac), odnosno u 24 naselja koja uključena u Mrežu aktivnih zajednica. 

Akcija sadnje će se vršiti prema naznačenom planu i satnici u svakoj zajednici kako je to navedeno u nastavku, a svi zainteresovani građani mogu se priključiti aktivistima i biti dio naše akciji „Drvo za Angelinu“.

Incijativu smo pokrenuli u februaru 2016. godine , a završićemo je sadnjom sadnica u Tuzli, dan nakon godišnjice Angelinine prerane smrti, u subotu 9. aprila. Želja Fondacije tuzlanske zajednice, Angelinine porodice i prijatelja je da nas „Drvo za Angelinu“ uvijek podsjeća na njen entuzijazam, optimizam, ogromno zalaganje u zajednicu.

Upravo zato svi su dobrodošli da budu dio ideje koja čuva uspomenu na osobu koja je mnogo učinila za sve nas.