preloader__image

(P)ostani poduzetnik za primjer

Dragi mladi!
Fondacija tuzlanske zajednice Vas poziva na Uvodnu radionicu u sklopu projekta „LABIRINT – Multifunkcionalna trening kuća“ koja će biti realizovana u srijedu 07. oktobra 2015., od 19.00 do 20.30 sati, u prostorijama Doma mladih u Tuzli.

Radionica je namijenjena svim zainteresiranim uzrasta od 16 do 24 godine koji žele da uče i razvijaju svoje poduzetničke osobine i vještine; potencijalnim poduzetnicima/cama koji žele da usvoje bazno znanje o poduzetništvu jer je u današnjem vremenu postalo nemoguće djelovati bez istog, kao i ostalima koji žele saznati više o pokretanju i djelovanju na tržištu i primjerima dobre prakse iz naše okoline.

Cilj radionice je analizirati društveno poduzetništvo te približiti zainteresiranim učesnicima proces razvoja poduzetničke ideje obuhvatajući zanačajne faktore koji se moraju uzeti u obzir - od planiranja do uspješnog poslovanja na tržištu. Na radionici će se mladima prezentirati set edukativnih modula i to:
Modul I: Upoznavanje poduzetničke okoline
Modul II: Poslovni plan (izrada i značaj poslovnog plana, sadržaj poslovnog plana)
Modul III: Primjena stečenog znanja i implementacija izrađenih poslovnih planova

Kroz cijeli projekat se žele osnažiti mlade osobe koje su već aktivne u zajednici i koje se žele dalje razvijati kao socijalni i poslovni poduzetnici, a koji imaju različite prepreke za osnivanje vlastitog preduzeća (nedovoljna sredstava za pokretanje biznisa, nedovoljna podrška odraslih, slabe tehničke i druge vještine za poduzetničke aktivnosti, siromaštvo i slično). Fokus projekta je na praktičnoj primjeni poslovnog plana i upravljanja poslovnim subjektom, kao i izgradnji poduzetničkih vještina kroz pružanje usluga iznajmljivanja prostora i organizacije događaja u okviru LABIRINT – Multifunkcionalne trening kuće.

Projekat ima podršku Grada Tuzle, a Organizacija za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ je partnerska organizacija na projektu koji, zajednički sa Fondacijom tuzlanske zajednice, osigurava uslove i resurse za razvoj omladinskog poduzetništva kroz razvijanje Multifunkcionalne trening kuće za mlade „LABIRINT“.

Radionica je besplatna za sve učesnike, a prijava je obavezna zbog bolje organizacije i ograničenog broja sudionika. U odabiru učesnika projekta neće se tražiti osobe sa završenim fakultetom, nego to mogu biti i druge mlade osobe koje posjeduju poduzetničke i komunikacijske vještine, kao i praktična znanja u organizovanju događaja, posebno treninga i predavanja za mlade, razmjene mladih i slično.  Sve projektne aktivnosti će se provoditi po principu potpune ravnopravnosti, jer će priliku za učešće podjedanako svi mladi bez obzira na nacionalnu, vjersku pripadnost i spolnu orjentaciju.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da ispunite prijavni obrazac na ovom linku.