preloader__image

Kampanja "Budi junak/junjakinja svoje zajednice" 2017.

Obilježavanjem Međunarodnog dana mladih, 12. Augusta 2017. u Cafe Bar Sloboda, Fondacija tuzlanske zajednice je započela još jednu kampanju za afirmaciju mladih junaka i junakinja naše zajednice!  
 
Simboličnim nazivom kampanje „Budi junak/junakinja svoje zajednice“ mi želimo pozvati mlade ljude na akciju!  Na djelovanje! Na angažman svake vrste! Na kritičko razmišljanje! Na dizanje glasa! Na vjeru u sebe!
 
Mi vjerujemo da svaka zajednica ima svoje junake i junakinje. To mogu biti studenti ili mladi  stručnjaci, pripravnici ili iskusni radnici. To mogu biti svi oni koji su poduzetni, koji vjeruju u svoje sposobnosti i svoja znanja.  Svi oni koji vjeruju da njihova zajednica može biti ljepše i bolje mjesto za življenje ukoliko se više angažuju.  
 
Kroz ovu kampanju želimo podstaći i finansijski podržati poduzetničke ideje mladih iz 5 gradova Tuzlanskog kanotna: Tuzle, Srebrenika, Lukavca, Živinica i Kalesije.    
 
U saradnji sa međunarodnim donatorima i gradskim/općinskim vlastima, Fondacija tuzlanske zajednice je osigurala početna sredstva u iznosu od  20.000 KM za podršku najboljim poduzetničkim projektima mladih.   
 
Projekte koje podržimo će realizovati omladinska udruženja, a ne pojedinci, kako bi se ojačao omladinski sektor u ovim gradovima i kako bi se stvorilo pozitivno okruženje za razvoj poduzetničkog duha i za ostanak mladih u našim gradovima.  
 
Cilj nam je da podržimo minimalno 11 projekata mladih u iznosu do 3000 KM, tako da je bilo potrebno da uvećamo Fond za projekte mladih sa sredstvima od lokalnih donatora.  Uputili smo pozive lokalnim firmama, medijima i drugim partnerima da se uključe u kampanju kroz sponzorstva čime bi se uvećao naš Fond za projekte mladih. 
 
Do sada su se uključili sljedeći partneri: 
 
Donatori kampanje: Sberbank BH dd, MKF „Partner“.
 
Sponzori kampanje: Lafat Komerc, Marketing agencija „Platinium“, Cosmos Commerce „Škoda“ ovlašteni prodavac i serviser, University hotel „Dorrah“, Hotel "Miris dunja 88", Zh-Zola doo, MKF „Mi-Bospo“.
 
Prijatelji kampanje: Amox Treyd , Pupex, Off-set, Senex Bathroom Furniture Factory, Lović & Co, Auto škola USPON Srebrenik, U.R. Motel Šumski raj.
 
Aktivnosti kampanje će imati sljedeću dinamiku:
 
AUGUST
- Poziv prema omladinskim organizacijama za dostavljanje koncept ideje za poduzetnički projekat do 21.8.2017.
- 80 mladih iz 5 Odbora Omladinskih banaka FTZ-a razmatra poduzetničke ideje od 21.- 24. 8. 2017. na ljetnom kampu u Bosanskoj otoci.
 
SEPTEMBAR
- Obuka iz oblasti poduzetništva i kreiranje projektnog prijedloga u organizaciji FTZ-a.
- Dostavljanje punih projektnih aplikacija od strane omladinskih organizacija.
 
OKTOBAR
- Početkom mjeseca, 80 mladih iz 5 Odbora Omladinskih banaka FTZ donosi konačnu odluku o podršci najboljim projektima. 
- Omladinske organizacije pozivaju pojedince i svoje simpatizere da pruže finansijsku podršku njihovim projektima kroz male donacije od 10KM i više.
 
NOVEMBAR
- „Potrage za blagom“ - posjete mladih firmama i partnerima koje/i su podržali kampanju.
- Zajednički promotivni događaj „Potraga za blagom“ u Tuzli i predstavljanje donatora, sponzora i filantropa. .
 
DECEMBAR
- Završna konferencija „Ja sam junak svoje zajednice 2017“ i predstavljanje poduzetničkih projekata mladih.

 

Mi zaista vjerujemo da svaka zajednica ima svoje junake i junakinje. Mi vjerujemo i da si baš Ti jedan/na od njih! Vjeruješ li ti?