preloader__image

FTZ na panel diskusiji "Filantropija i društvo"

Koordinatorica kampanje Fondacije tuzlanske zajednice “1KM za zajednicu” Selma Memišević dobila je priliku da prisustvuje panel diskusiji pod nazivom “Filantropija i društvo – investicija u budućnost” koja je organizovana 18. novembra 2016. godine u Sarajevu. Diskusiju su organizovali Fondacija Mozaik i regionalna mreža SIGN koji ulažu sredstva, znanja i napore za doprinos društveno-ekonomskom oporavku Bosne i Hercegovine.

Kako su istakli i u pozivu, u njihovoj misiji neizostavan dio jeste saradnja sa organizacijama civilnog društva i kompanijama koje svojim djelovanjem brinu o društvu u kojem postoje i posluju. Jedna od organizacija je i Fondacija tuzlanske zajednice.

Među panelistima je bila i Sabina Sinanović-Ćatibušić, izvršna direktorica Otvorenog „Agora“ centra – organizacije čiji je nastanak kao i razvoj podržavala i podržava Fondacija tuzlanske zajednice. Bila je ovo izvrsna prilika da se razgovara o temama od zajedničkog interesa za promociju filantropije i kulture darivanja kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.