preloader__image

Zasadite drvo za Angelinu

Dragi naši prijatelji, pozivamo vas da nam pomognete da, u saradnji sa aktivistima iz 24 naselja u Tuzli, Živinicama, Srebreniku, Kalesiji i Lukavcu, sa kojima je Angelina uspješno sarađivala dugi niz godina, posadimo 160 sadnica drveća u sjećanje na našu dragu prijateljicu. 

Želja Angelinine porodice, kolega i prijatelja je da nas „Drvo za Angelinu“ uvijek podsjeća na njen entuzijazam, optimizam, ogromno zalaganje i trud koji je uložila u razvoj zajednica i poboljšanja uslova življenja u našem tuzlanskom kraju. Sadnjom drveća želimo i simbolično pokazati da će nas ovo drveće podsjećati na sve naše drage i rano izgubljene prijatelje, kolege i supružnike, koji su, slično našoj Angelini, živjeli kao istinske humaniste i dobri ljudi, koji su kroz život koračali dostojanstveno, odgovorno i opitimistično, njegujući dobre prijateljske i međuljudske odnose sa svima, te brižno čuvajući prirodno okruženje na lokalnom i globalnom nivou.

U ovu inicijativu možete se uključiti kroz učešće u akcijama sadnje drveća koje će biti organizovano u martu i aprilu 2016, ili kupovinom jedne ili više sadnica drveća. Prosječna cijena jedne sadnice, uzrasta 3-4 godine iznosi 20 KM. Da bi prikupili sredstva za kupovinu željenog od 160 sadnica, upravo smo pokrenuli akciju prikupljanja sredstava putem on-line platforme https://www.ammado.com/community/173992.

Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za nabavku sadnica, o čemu ćemo vas blagovremeno informisati putem ove Facebook grupe i naše web stranice. Sredstva možete uplatiti i direktno putem računa i blagajne Fondacije tuzlanske zajednice kako je navedeno na našoj web stranici: http://www.fondacijatz.org/page/22/38.

Završni događaj inicijative Drvo za Angelinu za 2016. godinu, planiramo organizovati na godišnjicu Angelinine prerane smrti, 8. aprila, 2016. na lokaciji “Oktobarske ulice” u Tuzli, u blizini Angelininog mjesta stanovanja. 

Sadnja drveća je planirana u sljedećim članicama Mreže aktivnih zajednica:

Tuzla (91 sadnica)  Kalesija (15 sadnica)
1. MZ Solina, 3 sadnice 1. MZ Hrasno, 10 sadnica
2. MZ Mramor, 10 sadnica 2. MZ Donje Vukovije, 5 sadnica
3. MZ Simin Hana, 10 sadnica  
4. MZ Gornja Tuzla, 6 sadnica Živinice (30 sadnica)
5. MZ Dragunja, 5 sadnica 1. MZ Gornje Živinice, 10 sadnica
6. MZ Gornja Lipnica, 10 sadnica 2. MZ Šerići, Suha, Priluk, 20 sadnica
7. MZ Dobrnja, 10 sadnica  
8. MZ Tušanj, 10 sadnica Lukavac (13 sadnica)
9. MZ Par Selo, 3 sadnice 1. MZ Prokosovići, 3 sadnice
10. MZ Husino, 5 sadnica 2. MZ Bikodže, 10 sadnica
11. MZ Sjenjak, 3 sadnica  
12. MZ Grabovica, 3 sadnice Srebrenik (11 sadnica)
13. MZ Kiseljak, 3 sadnice 1. MZ Gornja Tinja, 6 sadnica
14. MZ Dokanj, 3 sadnice 2. MZ Seona, 5 sadnica
15. MZ Novi Grad, 7 sadnica