preloader__image

Akcija "Drvo za Angelinu" se nastavlja...

Dragi naši aktivisti, prijatelji, donatori i simpatizeri, 

Godina je jako brzo prošla i još su nam svježa sjećanja kada smo se okupili u martu i aprilu 2016. oko inicijative da zasadimo preko 200 sadnica drveća u sjećanje na našu dragu Angelinu (Avramović) Hodžić.   

Sada, u 2017. godini, na drugu godišnjicu Angelininog odlaska, želimo prizvati u sjećanje sve lijepe trenutke koje smo proveli s njom, ali i svim drugim humanim i dobrim ljudima sličnim njoj, koji su nas prerano napustili.  Svako zasađeno drvo će nas uvijek podsjećati na entuzijazam, dobrotu, humanost i pozitivnu energiju kojom su ovakvi ljudi širili optimizam i vjeru da svojim angažmanom i ličnim primjerima možemo mnogo uraditi za bolje uslove življenja u našem tuzlanskom kraju.   

Učinili biste nam veliku čast ukoliko biste se ponovno uključili u ovu simboličnu akciju „Drvo za Angelinu 2017“...

Time ćemo pokazati koliko volimo svoje bližnje, svoje prijatelje, ali i svoj grad.  Time ćemo ponovno širiti humanost, prijateljstvo i ljubav u našim zajednicama i bićemo aktivni u izgradnji ljepšeg i čišćeg okruženja.

Kako se možete uključiti?
- Možete osigurati sredstva za nabavku jedne ili više sadnica. Prosječna cijena jedne sadnice, uzrasta 3 do 4 godine, je 20,00 KM.  Svoju uplatu možete izvršiti on-line OVDJESva prikupljena sredstva će biti iskorištena za nabavku sadnica drveća, o čemu ćemo vas blagovremeno informisati putem naše Facebook grupe i web stranice. Sredstva možete uplatiti i direktno putem računa i blagajne Fondacije tuzlanske zajednice kako je navedeno na našoj web stranici.

- Možete se priključiti nekoj od akcija sadnje drveća na onim lokacijama koje ćemo odrediti u narednim danima, u saradnji sa Mrežom aktivnih zajednica, odnosno aktivistima iz Tuzle, Lukavca, Kalesije, Srebrenika i Živinica. Akcije sadnje drveća će biti organizovane tokom mjeseca aprila. 

- Možete biti aktivan građanin i samostalno zasaditi barem jedno drvo u svojoj zajednici ili na neki drugi način poboljšati uslove življenja u mjestu u kojem živite.
U okviru inicijative, na godišnjicu Angelinine prerane smrti, 8. aprila 2017., organizovat ćemo okupljanje kolega, prijatelja i članova porodice u tuzlanskoj Oktobarskoj ulici gdje su postavljene klupe u sjećanje na Angelinu. Biće nam drago da nam se pridružite...