preloader__image

1 KM za zajednicu

Poštovani građani, korisnici, volonteri, partneri i donatori


želimo vas obavijestiti da je Fondacija tuzlanske zajednice u 2016. pokrenula novu kampanju za namicanje sredstava pod nazivom "1KM za zajednicu". Osnovni cilj kampanje jeste da motiviše ljude u Tuzlanskom kantonu, Bosni i Hercegovini, ali i dijaspori da preuzmu inicijativu i doniraju minimalnim naporom potpomognu rješavanje problema u lokalnim zajednicama. Kada bi svaki građanin Tuzlanskog kantona donirao samo 1 KM mjesečno godinu dana, prikupila bi se sredstva sa kojima možemo da riješimo neke od dugogodišnjih problema u našim lokalnim zajednicama. Želimo više vjerovati u sebe i svoje zajednice, dajući po samo jednu marku mjesečno za ljepše i ugodnije zajednice. Naše zajednice! 

Sigurni smo da bismo, kada bi svako od nas donirao po samo 1 KM, mogli unaprijediti naše živote uz ulaganje u sport, sportska igrališta, dječije parkove, obrazovanje, zdravstvo, privredu... 

FTZ želi da lokalna javnost i ključni akteri u zajednici (postojeći i potencijalni donatori, neprofitne organizacije, vlasti i poslovni sektor, pojedinci i cijela javnost) prepoznaju da se FTZ:

  • Želi povećati raspoložive resurse u zajednici za lokalne društveno korisne projekte
  • Želi poboljšati kvalitet života za sve stanovnike zajednica u kojima djeluje
  • Želi podržati i ojačati sposobnost zajednice da se udruži kako bi se riješili problemi i iskoristile prilike za razvoj
  • Želi obezbjediti sredstva koja će pomoći „dobrim ljudima da ostvare velike stvari“
  • Želi da preuzmu ulogu vođe za filantropska sredstva u zajednici

Zato pozivamo i vas da nam se pridružite za naše bolje i ljepše zajednice!

Vaša donacija će biti udružena sa drugim donacijama za opšte dobro, kako bi se osigurao veći efekat u zajednicu, a prikupljena sredstva ćemo usmjeriti u dugoročne Fondove za podršku zajednicama i lokalnim projektima.  

U Fondaciji vjerujemo da ćemo se u budućnosti više oslanjati na vlastite snage i resurse naših građana u zemlji i inostranstvu i da ćemo manje biti zavisni od sredstava koja dolaze od dontora izvana.  U 2015. smo dobili podršku od preko 400 lokalnih pojedinaca i preko 60 lokalnih firmi i sigurni smo da će ovaj broj rasti u narednim godinama.

Nadamo se da ćete nas i Vi izabrati za dugoročnog partnera!

Donirati možete:
- pozivom na broj 090 290 011 - donirate 1 KM 
uplatom na blagajnu FTZ, direktno u prostorijama Fondacije na adresi:  Pozorišna 13, Tuzla
uplatom iz BiH na žiro račun BAM 1321002007074926 NLB Banka Tuzla BiH
uplatom iz inostranstva (euro račun):
IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81
SWIFT: MEBBBA 22 
ProCredit Bank BiH dd Sarajevo
uplatom putem online platformehttps://www.ammado.com/community/zamisli

i to prema sljedećim kategorijama donatora: 


Donacije veće od navedenih iznosa, donatori mogu uložiti u konkretan projekat ili udruženje, a svi koji žele, mogu osnovati vlastiti tematski, namjenski i memorijalni fond pri Fondaciji tuzlanske zajednice sa godišnjim iznosom od 2000 KM u naredne tri godine. Ovim donatorima nudimo usluge distribucije grantova i stipendija u tuzlanskoj regiji.

Sve svoje donatore promovišemo putem godišnjih izvještaja i web stranice, izuzev u slučajevima kada oni žele ostati anonimni.  Time jačamo međusobno povjerenje i zajednički razvijamo filantropiju u našoj regiji.    Svi naši godišnji izvještaji podliježu redovnoj finansijskoj reviziji i objavljuju se u javnosti. 

Budite slobodni da pozovete i svoje prijatelje da investiraju u svoju zajednicu putem naše i vaše Fondacije tuzlanske zajednice!