Jasmina Paočić, Koordinatorica omladinske banke Živinice

Jasmina svoju priču sa Fondacijom tuzlanske zajednice započinje na programu Omladinske banke 2017. godine. Tokom jednogodišnjeg mandata obnašala je funkciju predsjednice odbora Omladinske banke Živinice. Zajedno sa koordinatorom je predstavljala Odbor u zajednici te pripremala i vodila određene aktivnosti.

Po završetku mandata, ona nastavlja svoju volontersku priču u FTZ na projektu "Podrška mladima sa iskustvom vršnjačkog nasilja u mladalačkim vezama", gdje je zajedno sa ekipom mladih ljudi promovisala projekat u svojoj zajednici, te organizovala i vodila edukativne radionice. Iako je planirala i drugu godinu volontirati na istom projektu, u februaru 2019 godine, pružila joj se prilika da postane asistent na programu Omladinske banke u Živinicama. 

Ističe kako je volontiranje na programu Omladinske banke probudilo u njoj želju za aktivizmom i kako funkcijom asistenta na istom programu ona želi podići svijest mladim ljudima, prenijeti im svoja pozitivna iskustva i biti tu uz njih dok budu stvarali svoja. Smatra da mlade osobe trebaju shvatiti da je neformalno obrazovanje veoma bitno, da čak i mali dio vremena koje ulože u isto može donijeti velike promjene i da je veoma važno da oni budu ti koji odlučuju za svoju zajednicu!

Pored volontiranja u Fondaciji tuzlanske zajednice, Jasmina je bila član različitih omladinskih organizacija, također ima radno iskustvo u animaciji, gdje je dodatno poboljšala svoje animacijske i motivacijske vještine.

Trenutno je studentica Filozofskog fakulteta, odsjeka za psihologiju i obnaša funkciju asistenta na programu Omladinske banke Živinice. "